Komarniki

Nadlogi vstop prepovedan

Izpopolnjeni komarniki že dolgo ne ščitijo le pred komarji. Z odpornejšimi mrežicami se lahko zaščitimo tudi pred večjo nadlogo, na primer pred glodalci v kletnih prostorih, s finejšimi pa pred tisto komaj vidno – malimi insekti in cvetnim prahom.

Komarniki so izdelani iz stabilnih aluminijastih profilov, ki ne rjavijo in ne zbledijo. Več izvedb komarnika omogoča prilagoditev vašemu tipu vrat ali oken ter uporabi. Možno jih je tudi vgraditi v roletno omarico ali k žaluzijam, uporabiti pri polknih ali samostojno.

Možnost izbire

Rolo komarniki

Rolo komarniki se navijejo v posebno omarico in so zaščiteni pred vremenskimi vplivi in skriti pred pogledi, ko jih ne potrebujete. Elektromotorna izvedba lahko zaščiti površine do 4 x 4 m, upravljanje poteka s stikalom ali daljincem.

Fiksni komarniki

Fiksne komarnike se namesti na okna, kjer ni potrebno pogosto odpiranje. Na okenski okvir so pritrjeni s posebnim vzmetnim mehanizmom, ki omogoča enostavno snemanje in ponovno namestitev. Izdelati jih je mogoče tudi za okna nepravilnih oblik.

Drsni komarniki

Drsni komarniki so namenjeni zaščiti prehodov na balkon ali teraso, običajno v kombinaciji z drsnimi vrati.

Plise komarniki

Plise komarnike se lahko vgradi na vse vrste balkonskih vrat. Mrežica se odpira kot harmonika

Krilni komarniki

Krilni komarniki so rešitev za klasična enokrilna balkonska vrata. V večini primerov se odpirajo navzven, posebna izvedba pa so nihalni komarniki, ki omogočajo odpiranje v obe smeri. Odpiranje je izjemno enostavno, zapirajo pa se sami, tiho in počasi. Zaradi posebnega magnetnega sistema ostanejo zaprti tudi ob močnejšem vetru ali prepihu.

Mrežice komarnikov

Standardna komarniška mrežica ohranja optimalno napetost in je odporna na vremenske vplive. Čisti se enostavno, z vodo.

Patentirana mrežica Transpatec je skoraj nevidna; tkana je gosteje od standardne, a omogoča do 140 % boljše zračenje.

Močnejša jeklena mrežica je še posebej odporna proti trganju in se enostavno čisti. Namenjena je za kuhinje in kleti.

Mrežica Elektrosmog ščiti pred električnim sevanjem.

Mrežica Polltec poleg insektov zadrži do 99 % cvetnega prahu, hkrati pa nudi dobro zračnost in ne zastira pogleda navzven.

Barve komarnikov

Dobavljivi so v standardnih barvah in po izboru z lestvice RAL.

Peal.si  © 2022. Vse pravice pridržane
Izdelava spletnih strani: